October 23, 2019

My industrial themed loft

Kalau ditanya, mesti kita nak rumah yang cantik kan? Selesa tu mungkin jatuh ke nombor dua. Yang penting cantik.

Betul tak?

Ngaku sekarang!!!

Niway, rumah aku dah siap.

Gila lama aku menunggu. Finally the day has come.

Image

Actually aku dah lama pasang angan-angan nak buat rumah ala-ala loft macam kat New York tu.

Korang tau tak konsep rumah loft tu macamana?

Exposed bricks, concrete wall, galvanized pipes, track-lights, dark floor, road-bike-on-the-wall and handsome vintage furniture.

Aku tak suka perabot yang berkerawang macam rumah Tan-Sri-kaya-nak-mampus macam kat drama TV3 tu.

Rimas!

Biar nampak raw dan sturdy. Anak-anak aku hyper, so tak la sakit hati sangat kalau diorang langgar dinding dengan basikal diorang.

Orang kata lagi elok character dinding tu bila calar balar.

Jangan kepala anak aku calar sudah.

Ngamok daddy nanti hahaha!

Ni contoh carian Gugel rumah ala-ala industrial loft tu.

Bukan rumah aku tau.

One day nanti.

Amin...

Image





Korang plak suka rumah yang acener?

AKUBUKANSUPERMAN: Work in progress...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...